Després de l’acte d’obertura de la universitat de València, recomane la lectura del discurs del Rector de la Universitat. En el seu discurs Esteban Morcillo reflecteix perfectament el malestar que la comunitat universitària ha manifestat aquests últims anys i, en concret, el malestar que estudiants i treballadors han fet pales al propi acte, el Rector critica la pujada de les taxes i adverteix sobre les conseqüències socials de l’actual finançament universitari.

Ressalte el següent fragment del discurs:

«No puc tancar aquest discurs sense referir-me, una vegada més, al profund malestar que, en la comunitat universitària, estan generant les mesures que, adreçades a donar una eixida a la crisi econòmica, posen en perill el model d’universitat pública construït al llarg de la democràcia. Senyor director general, haurà pogut observar el descontent de la comunitat universitària a les portes d’aquest antic edifici. És una mostra més del rebuig que la Universitat de València, com també altres universitats, han expressat a través dels seus òrgans democràtics de representació i de govern. Com a rector, vull agrair el treball i la dedicació de tota la comunitat universitària, i el seu sentit de responsabilitat, en defensa del model d’universitat pública, que tant beneficia a la societat. L’educació és la nostra millor inversió de futur com a país, per al desenvolupament personal, per a les seues possibilitats d’ocupació, per a cohesionar el nostre bigarrat teixit social, pel nostre benestar sostenible en una societat culta, democràtica i justa»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s